Connect with us

Home > Audio Device > Audio Device Driver Is Enabled But Has Not Been Started

Audio Device Driver Is Enabled But Has Not Been Started

So I googled the phrase for the microsoft site and got no solutions there either, although there were old posts suggesting that the problem may go back as far as windows In Add/Remove Programs remove any software there might be for the sound card. Please remember to be considerate of other members. Join our community for more solutions or to ask questions. have a peek here

Go figure. If it is not there then we will probably solve it! 3. I restarted Windows Audio Service, but still nothing. Also please exercise your best judgment when posting in the forums--revealing personal information such as your e-mail address, telephone number, and address is not recommended. http://www.techspot.com/community/topics/the-driver-has-been-enabled-but-has-not-been-started.34101/

anyone??!! I have been reinstalling and disableing and uninstalling. Please Help! Suggest anything and everything.

Start>Control Panel>Switch To Classic View (If Needed)>Administrative Tools>Services Go down the list and see if you can find your driver. I don't see this option anywhere please help =) Originally Posted by T Rut My soundBlaster Live card seemed to stop working! About Us PC Review is a computing review website with helpful tech support forums staffed by PC experts. Anyway, yeah, Services.

Any ideas folks? I've searched all over, with no hope but to reinstall the OS. in safe mode you are able to uninstall devices that cannot be uninstalled in regular mode. 5) reboot in regular mode. 6) in Device Manager under Sound, the Microsoft WDM audio https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_xp-pictures/status-driver-is-enabled-but-has-not-been-started/5a733e05-1c4c-4df2-aa64-cc10e1461d66 I would appreciate anyone's help on this one as this is driving me crazy.

Anyone have an answer?Thanks in advance!Jim Share Flag This conversation is currently closed to new comments. 6 total posts (Page 1 of 1)   + Follow this Discussion · | Thread Subscribe to our newsletter Sign Up Team Terms of Use Contact Policies CCM Benchmark Group health.ccm.net No Sound, no audio device, and unknowns - page 2 Faq September 4th, 2005,06:50 AM #14 No Profile Picture shurabura View Profile View Forum Posts  Registered User Devshed Newbie (0 - 499 posts)  Join Date Sep 2005 Posts I guess I was lucky, though, as it did restore my sound - unlike some people who went to all that trouble without success.For anyone who isn't a total cynic about

When I first upgraded the PnP software Enum was not working in Device Manager, so I uninstalled it (oops). Classic Theme. Sound driver cannot be installed. still no joy.

I got this (verbatim) from: .annoyances.org Again, I can't post links until I do 5 posts here, so I can't point to the original source for this solution, which should have navigate here Report SNOOZIEDON- Jun 22, 2010 at 08:27 PM Works great.Thanks for the TIP..As Danceman said all other reports did not work. the ironic thing is one of my 2 OS's doesn't have this problem, only the other does!!! If its corrupted or something you could try a boot disk and delete it out of windows or try to copy over it in safe mode.

Can anyone help me investigate this? Open the Device Manager and select Show hidden devices from the View menu. 4. I also got this problem when I was playing > around with an old Vivitar Web Cam. > > > -- > comstopincPosted from http://www.pcreview.co.uk/ newsgroup access > > Guest, http://ps3insiders.com/audio-device/audio-device-on-high-definition-audio-bus-driver-dell-1525.html Helpful +1 Report numbnail Apr 14, 2010 at 01:51 AM this worked for my compaq presario sr1900nx after fresh xp disc install and formatt ,and was missing several drivers no audio

Oct 30, 2007 #14 2muchfun TS Rookie Jurekos - You Rock! It won't play music files or system sound files as there is no device recognised by sounds and audio devices. Horse Haven - Off Topic Armored Core Armored Core: For Answer No More Heroes No More Heroes Silent Hunter Silent Hunter 5 Silent Hunter 4: Wolves of the Pacific - General

The bios tells me almost nothing, but as explained in my first post, windows xp recognizes the card and says that "the device is working properly" in device manager, but on

HELP!!!! Some of the posters said that their problem had gone away when they reinstalled the PnP enumerator, but my PnP is working fine. Also send me the link to the drivers you are trying to use. 0 LVL 30 Overall: Level 30 Windows XP 13 Components 1 Message Expert Comment by:Sudeep Sharma ID: Any more ideas what I can do about kmixer.sys?

The driver has been enabled but has not been started. The main thing is this... Thx May 29, 2008 #16 virtualaudio TS Rookie KRJ, I just ran into the same problem; I had been using one high-end sound card (M-Audio Delta 1010) and then installed this contact form All posts copyright their original authors.

I have seen simialr threads but none of them worked and there is a difference tro my problem that I have not been able to find an answer yet. Reply Reply With Quote 02-17-2010,06:45 PM #7 Badbet2007 View Profile View Forum Posts Private Message Junior Member Join Date Oct 2007 Posts 21 Rgr to that. Thank you so very very much. I just found that under device manager/Creative Audio/properties/Creative Audio/properties that the Status states: Driver is enabled but has not been started.

This updated an Audio Compatability Driver, restart your system and you should be good to go. Dec 5, 2005 #8 Jurekos TS Rookie I've looked elswhere, read some more things and solved it! This is a problem known throughout> the internet. I couldn't even get into safe mode. .

Enable the devices you disabled in step 4. Community Help / Bug reports Card Balancing & Feature Discussions Post your Deck & Discuss Strategies! Thanks. 2 answers Last reply May 17, 2005 More about sound driver enabled started AnonymousNov 4, 2004, 12:03 PM Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.device_driver.dev (More info?)Raul Rey Aso wrote:> *okay I'm getting So not a HW problem.

Yes, my password is: Forgot your password? I followed all steps but in the end I got the following message: "The following hardware was installed: System. XP recognizes the sound card, the drivers are installed but I can't get it started. "comstopinc" wrote: > > I am also having the same problem with my system and its plz help I too have the same problem Report HizkiaN- Feb 11, 2013 at 01:00 AM Hey, ur info is work in my BENQ Laptop..

Helpful +0 Report Del Wilbert May 22, 2010 at 06:30 PM I have a video recording of a wedding that is 20 years old. But once again, I'm not getting much on what exactly this is. If one is expected, you should install a sound driver provided by the hardware manufacturer. Learn More LVL 23 Overall: Level 23 Windows XP 13 Components 8 Message Expert Comment by:edbedb ID: 340148472010-10-28 Doing a repair install is a bad way to attempt to get

Help Log in What's New? Restart the computer in safe mode. Doesn't work" It would help if you can give more detail than it didn't work. Hoe it works for you to!Click to expand...